Svenkka

Puotilan Kartanon pihapiirissä vanhassa Pehtoorin Pytingissä sijaitseva Svenkka ja Svenkan aurinkoterassi toivottavat asiakkaansa tervetulleiksi nauttimaan rennosta yhdessäolosta touko-syyskuussa.Svenkassa järjestät myös onnistuneen yksityistilaisuuden aina vuoden ympäri.

Kahvila ja terassi


Aurinkoterassille keräännytään kuuntelemaan musiikkia, tapaamaan vanhoja tuttuja sekä tutustumaan uusiin. Kuukausittain vaihtuvat taidenäyttelyt ovat myös suosittuja tapahtumia.

Musiikkitapahtumia


Svenkka soi koko kesän! Mustat Silmät ja monet muut bändit ovat esiintyneet terassilla jo kesästä 2013 lähtien. Svenkassa pyörii myös säännöllisesti StandUp illat.

Taidetta ja myyjäisiä


Taiteiden yö-tapahtumat Svenkan terassille  2014 ja 2015. Syksyllä Kartanon pihalla elonkorjuu myyjäiset. Myös vapun aikaan tapahtuu niin  kartanon pihalla kuin Svenkassakin.

Yksitysitilaisuudet Svenkassa

Sed pede ullamcorper amet ullamcorper primis, nam pretium suspendisse neque, a phasellus sit pulvinar vel integer.

Lue lisää

 

Disco Svenkka

(Pehtoorin pytinki, 1783) historia alkoi vuonna 1969, kun yksi Helsingin ja Suomen ensimmäisistä discoista aloitti toimintansa rakennuksessa.

Historia kertoo, että Svenkassa on nähty kuuluisia poliitikkoja ja rokkistaroja, sen koommin nimiä mainitsematta.

Café Svenkka

Rakennus oli kiinni vuodesta 2011 heinäkuuhun 2013, jolloin se avattiin uudelleen Café Svenkkana.

Avajaisia vietettiin 6.7.2013 ja tunnelma oli huipussaan noin tuhannen ihmisen juhliessa uudellen avattua Svenkkaa.

Taidetta, musiikkia ja paljon muuta

Svenkka toimmii paitsi kesäkahvilana myös erilaisten tapahtumien pitopaikkana. Svenkassa voi viettää syntymäpäiviä, luokkakokouksia, ylioppilasjuhlia ym. ja järjestää kokouksia.

Siellä on voinut tutustua kuukausittain vaihtuviin eri taiteilijoiden taidenäyttelyhin. Kuukausittain vaihtuvat taidenäyttelyt alkoivat Svenkan avajaisista heinäkuussa 2013, jolloin lapset piirsivät kuvia siitä, minkälaisena he näkivät Svenkan.

Svenkan aurinkoterassilla esiintyvät bändit tuovat ihmiset terassille nauttimaan musiikista ja toistensa seurasta upeassa maisemassa meren äärellä.

Talvikaudella Svenkka toimii lähinnä tilausravintolana, ja sitä voi varata yksityistilaisuuksiin kartanon myyntipalveluiden kautta.